Ментов кекс

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
436
5k
1k
998
2
29/07/2019
"Няма кекс, който да не може да стане още по-вкусен, ако обогатите вкуса му с мента "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 980
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте с миксер до гладък и гъст крем.

Излейте на струйка олиото и прясното мляко.

В друга купа размесете добре брашното, бакпулвера и ванилията. На порции ги добавете към течната смес.

Излейте ментовия сироп, бъркайки внимателно сместа отдолу-нагоре с дървена лъжица. Отделете си една купичка от кексовата смес, сложете какаото и разбъркайте до получаване на равномерен тъмен цвят!

Разредете кафявата смес с 3-4 с.л. прясно мляко.

Намаслете и набрашнете форма за кекс. Изсипете половината от светлата смес, върху нея изсипете кафявата и добавете останалата светла!

Потопете до дъното нож в средата на формата и го прекарайте в кръг, за да получите красива шарка.

Изпечете ментовия кекс на 175°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30-35 мин. Охладете кекса на решетка.

Поръсете с пудра захар!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар