Начин на приготвяне
Счупете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте с миксер до гладък и гъст крем.
Излейте на струйка олиото и прясното мляко.
В друга купа размесете добре брашното, бакпулвера и ванилията. На порции ги добавете към течната смес.
Излейте ментовия сироп, бъркайки внимателно сместа отдолу-нагоре с дървена лъжица. Отделете си една купичка от кексовата смес, сложете какаото и разбъркайте до получаване на равномерен тъмен цвят!
Разредете кафявата смес с 3-4 с.л. прясно мляко.
Намаслете и набрашнете форма за кекс. Изсипете половината от светлата смес, върху нея изсипете кафявата и добавете останалата светла!
Потопете до дъното нож в средата на формата и го прекарайте в кръг, за да получите красива шарка.
Изпечете ментовия кекс на 175°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30-35 мин. Охладете кекса на решетка.
Поръсете с пудра захар!