Начин на приготвяне
Вземаме обла купа, размерът може да е всякакъв, зависи колко голяма торта искате да направите. Ако е по-голяма, разбира се, ще трябва да се увеличи и броят на продуктите, които съм изброила по-горе.
Облепяме стените и дъното на купата със стреч фолио, като гледаме краищата да висят извън купата, за да можем после да завием тортата да не изсъхва.
Нарязваме рулата на кръгчета и облепяме с тях стените и дъното. Задържат се чудесно, защото сладките рула имат пълнеж от крем и той помага да се залепят за фолиото.
Желатина приготвяме, както е написано на опаковката. В друг съд смесваме заквасената сметана и течния шоколад, като ги разбиваме добре с бъркалка за яйца.
Трябва да се объркат много хубаво, за да няма топчета от сметаната и сместа да стане гладка. След като се е охладил леко желатинът, го добавяме внимателно към тази смес, като бъркаме с дървена лъжица.
Сипваме готовата смес върху наредените парчета рула.
Едната праскова обелваме, нарязваме и слагаме при крема. Най-отгоре редим внимателно кръгове от рулата. Накрая завиваме с краищата на фолиото.
Прибираме тортата с рула в хладилник за няколко часа, да стегне и желира. Аз направих тортата предишния ден. Мисля че 7-8 часа са напълно достатъчни.
Отвиваме тортата Роял Кейк с готови рула и обръщаме много внимателно в тортена чиния.
Пак много внимателно отстраняваме фолиото, за да не нараним тортата и да не и развалим фасона.