Начин на приготвяне
Черният дроб се сварява за 10-15 минути, а останалите дреболии се варят около час в подсолена вода. След това се оставят да изстинат и се нарязват на кубчета.
В тиган с олио се запържват пресните лук, чесън и ориза. Оризът трябва да стане прозрачен.
Запържените продукти се изсипват в тава, прибавят се нарязаните на кубчета дреболии, ситно накълцаните пресни подправки и черния пипер. Всичко се залива с 4 чаши от бульона, в който са врели зеленчуците.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 1 час.
За заливката: Содата се добавя към киселото мляко, след което се прибавят яйцата и брашното. Всичко се разбърква добре и получената смес се разпределя равномерно върху дроб сармата.
Връща се във фурната за още 15 минути или докато дроб сарма от агнешки дреболии придобие апетитен загар.
Вижте също как да си направите дроб чорба или вкусна дроб сарма със зелен лук.
Коментари