Дроб сарма от агнешки дреболии

КристинаКристинаНовак291017
29/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо189
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният дроб се сварява за 10-15 минути, а останалите дреболии се варят около час в подсолена вода. След това се оставят да изстинат и се нарязват на кубчета.

В тиган с олио се запържват пресните лук, чесън и ориза. Оризът трябва да стане прозрачен.

Запържените продукти се изсипват в тава, прибавят се нарязаните на кубчета дреболии, ситно накълцаните пресни подправки и черния пипер. Всичко се залива с 4 чаши от бульона, в който са врели зеленчуците.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 1 час.

За заливката: Содата се добавя към киселото мляко, след което се прибавят яйцата и брашното. Всичко се разбърква добре и получената смес се разпределя равномерно върху дроб сармата.

Връща се във фурната за още 15 минути или докато дроб сарма от агнешки дреболии придобие апетитен загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар