Начин на приготвяне
Измит бял боб се сипва в голяма тенджера и се залива със студена вода да се вари.
Приготвят се зеленчуците, като се почистват и нарязват на парчета.
Когато чорбата заври, прибавяме зеленчуците и 2 с.л. олио. Вари се до готовност и докато омекнат зеленчуците на тих огън.
Ако искате бобът да се свари по-бързо, докато ври, не прибавяйте сол. Тя се слага накрая, когато е почти готов.
Приготвя се запръжка за боб чорбата, като се загрява олио в тиган, добавя се червен пипер, внимава се да не изгори. Разбърква се за кратко и сипваме в тенджерата.
Накрая прибавяме нарязан пресен или сух джоджен, вари се още 5-10 минути и войнишката боб чорба е готова.
Добър апетит!
Коментари