Войнишка боб чорба

30/07/2019
"Не, не ви се струва, това наистина е оригиналната войнишка боб чорба, за чийто уникален вкус се носят легенди "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 437
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • боб - 1 ч.ч. бял
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • джоджен - пресен или сух
  • запръжка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измит бял боб се сипва в голяма тенджера и се залива със студена вода да се вари.

Приготвят се зеленчуците, като се почистват и нарязват на парчета.

Когато чорбата заври, прибавяме зеленчуците и 2 с.л. олио. Вари се до готовност и докато омекнат зеленчуците на тих огън.

Ако искате бобът да се свари по-бързо, докато ври, не прибавяйте сол. Тя се слага накрая, когато е почти готов.

Приготвя се запръжка за боб чорбата, като се загрява олио в тиган, добавя се червен пипер, внимава се да не изгори. Разбърква се за кратко и сипваме в тенджерата.

Накрая прибавяме нарязан пресен или сух джоджен, вари се още 5-10 минути и войнишката боб чорба е готова.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар