Гулаш с агнешко

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Гулаш с агнешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6-8
"Кой да знае, че с агнешко месо гулашът ставал толкова вкусен"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • картофи - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 с.л. ситно нарязан
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от излишни мазнини, ако има и го нарежете на много ситни парченца. Доматите срежете ва две, а картофите на кубчета.

Сгорещете мазнината и запържете агнешкото месо. Разбърквайте непрекъснато за да не загори. Когато месото покафенее добавете ситно нарязания лук и чесън, подправете с кимион, червен пипер и сол на вкус и отново запържете за няколко минути.

Налейте гореща вода, така че да покрие добре месото, захлупете е задушавайте на умерен огън за около 1 и 1/2 час.

Добавете доматите, картофите и чушките, сипете още 1.5 л вода и варете до готовност на зеленчуците.

5 минути преди да свалите от огъня изсипете червеното вино и оставете гулашът да кипне с него.

Свалете гулаша с агнешко от огъня и поднесете топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: