Агнешко с канела

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешко с канела1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
7-8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1500 г
  • домати - 500 г
  • стафиди - 50 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • червено вино - 300 мл.
  • брашно - 4 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л.
  • канела - 1 - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • кисело мляко - 250 г
  • сметана - 100 г заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на средно големи кубчета, поръсете го със сол и прясно смлян черен пипер, оваляйте парчетата в брашно.

Запържете за 5 минути в зехтин нарязания на тънки лентички лук и 1 ситно нарязана скилидка чесън. Добавете агнешкото и пържете до златисто. Полейте с червено вино и оцета и разбъркайте добре.

Прибавете доматите и стафидите подправете с канела, с малко черен пипер и сол, оставете да заври, похлупете и оставете на слаб огън, докато месото стане меко и сочно.

Стрийте в хаванче 2 скилидки чесън, разбъркайте ги със сметаната и киселото мляко, поръсете с черен пипер и сол. Оставете сместа на хладно. Сложете от месото в чиния, а в средата сипете от млечния сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Билянка
Билянка
много хубава рецепта :)
07.05.2012 10:11