Агнешко с патладжани

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Агнешко с патладжани1 / 2
10/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • патладжани - 500 гр.
  • зехтин - 30 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • лимони - 30 мл сок
  • лук - 100 г
  • олио - 100 мл
  • домати - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и го запържете в загрятото олио. Добавете лука и пържете до омекването му.

Сложете нарязаните на кубчета домати и залейте с гореща вода, колкото да го покрие. Оставете ястието да кипне, покрийте с капак и задушавайте на тих огън около 40 минути.

В това време патладжаните са измиват добре, набождат се от всички страни с вилица, увиват се във фолио и се пекат във фурна до омекване.

След това се обелват и намачкват, заедно със счукания чесън, зехтина, лимоновия сок и малко сол.

Крехкото агнешко месо се поръсва с прясно нарязан магданоз и се поднася върху канапе от патладжанено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: