Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Яйчен крем с печена тиква

Яйчен крем с печена тиква

Яйчен крем с печена тиква
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Сервирайте яйчения крем с печена тиква в купички с бита сметана и листа мента. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • краве масло - бучка
  • за крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • жълтъци - 5 бр
  • захар - 100 г
  • царевично нишесте - 25 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сметана - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата. Нарежете я на малки парчета. Сложете я в тавичка.

Поръсете със захарта и нарежете кравето масло отгоре. Загрейте фурната на 200 градуса и печете до готовност. Не слагайте вода, тя си пуска. Изключете и оставете да изстине.

Направете крема, като сложите в касерола 500 мл от млякото със захарта на котлона.

Изчакайте да се разтопи и изключете. В купа разбийте жълтъците с царевичното нишесте и останалото мляко с тел.

На тънка струйка го смесете с млякото и захарта. Сложете ванилията и върнете на котлона.

Изчакайте да заври и сгъсти. Изключете и прехвърлете в дълбока чиния.

Завийте в стреч фолио плътно по крема. Изчакайте да изстине напълно.

Смесете крема с тиква и го пасирайте с пасатора.

Не е задължително да е много фино, просто да се смесят двата цвята.

Сервирайте яйчения крем с печена тиква в купички с бита сметана и листа мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: