Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс с яйчен крем

Кекс с яйчен крем

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Кекс с яйчен крем
Снимка: Нина Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Кекс и крем, крем и кекс - това искаме някой да ни приготви сега"

Необходими Продукти

  • яйца - 3
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 10 с.л.
  • олио - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • ванилия - 3 пакетчета
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • за крема
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 50 г
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното смесете със содата и ванилията.

В дълбока купа сложете яйцата и захарта. Разбийте с миксер добре и когато побелеят, прибавете водата и олиото. Разбийте отново с миксера.

След това започнете на части да прибавяте сместа с брашното и разбърквайте.

След като сте приключили с прибавянето на цялото количество от сместа с брашното, разбъркайте добре и изсипете в тавичка или форма за кекс.

Сложете да се пече първо отдолу, а накрая само отгоре. Получава се пухкав и много вкусен кекс.

Докато се пече, пригответе крема. Изсипете в купа захарта, сокa от лимона и яйцата. Сложете на водна баня да се разтопи захарта, като разбивате сместа с тел. След това махнете от котлона и прибавете маслото и настърганата кора от лимона. Покрийте крема плътно и го оставете да изстине.

Накрая намажете кекса с крема и поднесете :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: