Начин на приготвяне
Обелете тиквата. Нарежете я на малки парчета. Сложете я в тавичка.
Поръсете със захарта и нарежете кравето масло отгоре. Загрейте фурната на 200 градуса и печете до готовност. Не слагайте вода, тя си пуска. Изключете и оставете да изстине.
Направете крема, като сложите в касерола 500 мл от млякото със захарта на котлона.
Изчакайте да се разтопи и изключете. В купа разбийте жълтъците с царевичното нишесте и останалото мляко с тел.
На тънка струйка го смесете с млякото и захарта. Сложете ванилията и върнете на котлона.
Изчакайте да заври и сгъсти. Изключете и прехвърлете в дълбока чиния.
Завийте в стреч фолио плътно по крема. Изчакайте да изстине напълно.
Смесете крема с тиква и го пасирайте с пасатора.
Не е задължително да е много фино, просто да се смесят двата цвята.
Сервирайте яйчения крем с печена тиква в купички с бита сметана и листа мента.