Вкусна агнешка супа

ГеновеваГеновеваЧирак65115197
31/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 845
  • Преглеждания за месеца521
  • Преглеждания за седмицата121
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме агнешката глава в тенджера под налягане за около 20 минути. След това я обезкостяваме и режем месото, така че да е подходящо за агнешка супа. Прецеждаме бульона.

Сипваме бульона в подходяща тенджера и добавяме вода, докато количеството е достатъчно, добавяме нарязания лук към нея.

Като заври супата, добавяме месото и оставяме да поври за около 10 минути.

Накрая добавяме изчистения и измит ориз и го добавяме и него към супата. Готова е, когатооризът е сварен. Овкусяваме със сол и черен пипер махаме от котлона.

Измиваме девесил и джоджени го нарязваме и слагаме в агнешката супа.

Оставяме я да поизстине и приготвяме застройката, като разбиваме с телена бъркалка яйцето и киселото мляко и добавяме към тях един черпак от топлота супа, бъркаме енергично и после още един черпак от супата и накрая приготвената застройка я изсипваме в тенджерата със супата и разбъркваме добре.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар