Червена агнешка супа

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Червена агнешка супа
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
05/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 3 бр. на зърна
  • черен пипер - 1 к.л
  • доматено пюре - 1 с.л
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • джоджен - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме 1 с.л. олио и добавяме подготвеното агнешкото месо, което е нарязано на средни парченца.

Запържваме малко месото, след което добавяме лук, нарязан на четири, прибавяме няколко зрънца черен пипер, доливаме отгоре топла вода, колкото да покрие месото, и затваряме капака.

Половин час по късно, когато месото вече се е сварило, го заделяме настрани заедно със бульона.

Взимаме друга тенджера, на която добавяме 1 с.л. олио и нарязан на ситно лук, запържваме малко и после прибавяме брашно за запръжката на супата.

След като запържа малко брашното, прибавяме 1 с.л. доматено пюре, малко червен пипер и разбъркваме хубаво.

След което с помощта на един черпак взимаме от бульона на агнешката супа и прибавяме към запръжката.

Така изсипваме всичкия бульон в тенджерата и след което изсипваме и месото вътре, без да добавяме водата на дъното на тенджерата, подправена със сол, черен пипер и малко джоджен.

Желая ви добър апетит с тази червена агнешка супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: