Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Великденска агнешка супа

Великденска агнешка супа

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Великденска агнешка супа
Снимка: Аника Войт
1 / 5
20/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Великденска агнешка супа, която сервираме за празника"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 500 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • ориз - 100 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • Застройка
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии трябва да се измият старателно под течаща вода, нужно е също чревцата да се обръщат и се измиват много добре и от вътрешната страна.

След което се поставят в тенджера със студена вода и се сваряват на умерена степен. По време на варенето на повърхностна на водата се образува пяна, която отделете с помощта на решетъчна лъжица. Щом агнешките дреболии са сварени, отцедете бульона и го запазете.

В сгорещено олио се задушават предварително нарязан на ситно лук и настърган морков. Щом зеленчуците поомекнат, добавете и агнешките дреболии. Подправете на вкус със сол, черен пипер и джоджен.

Продуктите се заливат с около 200 мл от бульона и се оставя да заври. Добавя се оризът и още вода или бульон. След около половин час, агнешката супа е готова и остава само да и направим застройка ( по желание).

Жълтъкът се смесва с киселото мляко, разбърква се и се добавя на тънка струйка към дроб чорбата. Разбърква се и се оставя още 15 минути да къкри на слаб огън.

Великденската агнешка супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аника Войт
Аника Войт
Радвам се, че ви е харесала.
23.04.2020 16:26
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Аз добавих и картофи, много вкусна и лесна за приготвяне супа
20.04.2020 15:19