Начин на приготвяне
Агнешките дреболии трябва да се измият старателно под течаща вода, нужно е също чревцата да се обръщат и се измиват много добре и от вътрешната страна.
След което се поставят в тенджера със студена вода и се сваряват на умерена степен. По време на варенето на повърхностна на водата се образува пяна, която отделете с помощта на решетъчна лъжица. Щом агнешките дреболии са сварени, отцедете бульона и го запазете.
В сгорещено олио се задушават предварително нарязан на ситно лук и настърган морков. Щом зеленчуците поомекнат, добавете и агнешките дреболии. Подправете на вкус със сол, черен пипер и джоджен.
Продуктите се заливат с около 200 мл от бульона и се оставя да заври. Добавя се оризът и още вода или бульон. След около половин час, агнешката супа е готова и остава само да и направим застройка ( по желание).
Жълтъкът се смесва с киселото мляко, разбърква се и се добавя на тънка струйка към дроб чорбата. Разбърква се и се оставя още 15 минути да къкри на слаб огън.
Великденската агнешка супа е готова.
Коментари