Вкусна агнешка супа

ГеновеваГеновева
Готвач
1389901k8802
Вкусна агнешка супа2 / 2
31/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Като гледаме тази агнешка супа, се чудим - има ли още хляб или сме забравили да купим"

Необходими Продукти

  • агнешка глава - 1 бр. + бульон от варенето ѝ
  • лук
  • ориз - 6 - 7с.л.
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • девесил
  • олио
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме агнешката глава в тенджера под налягане за около 20 минути. След това я обезкостяваме и режем месото, така че да е подходящо за агнешка супа. Прецеждаме бульона.

Сипваме бульона в подходяща тенджера и добавяме вода, докато количеството е достатъчно, добавяме нарязания лук към нея.

Като заври супата, добавяме месото и оставяме да поври за около 10 минути.

Накрая добавяме изчистения и измит ориз и го добавяме и него към супата. Готова е, когато оризът е сварен. Овкусяваме със сол и черен пипер махаме от котлона.

Измиваме девесил и джоджени го нарязваме и слагаме в агнешката супа.

Оставяме я да поизстине и приготвяме застройката, като разбиваме с телена бъркалка яйцето и киселото мляко и добавяме към тях един черпак от топлота супа, бъркаме енергично и после още един черпак от супата и накрая приготвената застройка я изсипваме в тенджерата със супата и разбъркваме добре.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: