Начин на приготвяне
Сварете агнешкия комплект (дроб-бял и черен, сърце, бъбреци) в подсолена вода. Прецедете бульона, а дреболиите нарежете на малки парченца.
В тенджера загрейте 1 к.ч. зехтин. Запържете наситнения лук и моркова нарязан на кубчета. Пуснете нарязаните дреболии и запържете и тях за кратко. Овкусете с щипка черен пипер.
Налейте прецедения бульон и когато супата кипне добавете ориза и щипка джоджен. Сварете до готовност.
В купа разбийте яйцето с киселото мляко. Към застройката излейте по черпак от топлата супа и когато темперирате добре, върнете всичко в тенджерата.
Поръсете агнешката супа с щипка пресен ситно нарязан джоджен и щипка черен пипер.
Да ви е сладко! Бялата агнешка супа е готова.