Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани пилешки хапки с яйце и брашно

Панирани пилешки хапки с яйце и брашно

Панирани пилешки хапки с яйце и брашно
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Смело може да се каже, че по-вкусни от домашно приготвените пилешки хапки трудно ще намерите"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сусам - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете месото на малки хапки. Поръсете го със сол и черен пипер. Оставете за 10- 15 мин.

В една чиния сложете брашното.

В друга разбийте яйцето, а в трета смесете галетата със сусама.

Вземете едно парче от месото и го оваляйте първо в брашно, след това в яйцето, а накрая в сместа от галета и сусам.

Загрейте тиган с олио и изпържете пилешките хапки от двете стани до златисто.

Извадете панираните пилешки хапки върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина, и сервирайте топли в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: