Начин на приготвяне
Пригответе марината от посочените съставки без брашното, като чесъна го намачкате или настържете на ситно ренде. Оставете за 15 минути, за да се смесят ароматите.
Нарежете пилешките гърди на филийки или на парчета с дебелина около 2 см.
Сложете ги в дълбок съд и ги залейте с млечно-яйчената марината.
Разбъркайте добре и добавете соевия сос. Разбъркайте отново.
Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника за 2-3 часа
Сложете тигана с олиото и маслото на котлона.
През това време извадете пилешките хапки от хладилника и добавете в купата 2-3 с.л. брашно. Трябва да се получи гъста каша. Разбъркайте добре и когато олиото в тигана се сгорещи, започнете да пържите забулените пилешки хапки, като ги пускате в горещата мазнина една по една.
Пържете под капак на среден огън до готовност.
Забулени пилешките хапки са готови, когато и от двете страни се получи приятен златист цвят.
Приятен апетит!