Миш-маш без домати

31/07/2019
"Опитайте да видите, че миш-машът си е вкусен и без домати - даже много вкусен "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 535
  • Преглеждания за месеца1282
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сирене - 40 г натрошено
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити зеленчуци се нарязват, чушки - на ивици, лук - на ситно.

В дълбок тиган слагаме олио, добавят се ситно нарязаните чушки и лука, оставяме да се запържат за 7-8 минути, докато омекнат.

В купа се разбиват леко яйцата с малко сол и черен пипер. Смесваме с натрошено сирене.

Котлонът се намалява на 3-4 степен, сипваме разбити яйца и с дървена шпатула се събират от края към средата - не се бъркат много, защото стават на каша, а трябва да е на едри парцали.

Държат се на котлона толкова, колкото искате, да са по-рохкави или по-запържени.

Свалят се от котлона, прехвърляме в чиния и сервираме поръсен миш маша с нарязан ситно магданоз.

Хапваме с миш маш без домати с нарязани пресни домати отделно по желание.

Добър апетит - лятно и вкусно!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар