Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Прибавете брашното, ванилиите и олиото и отново разбъркайте хубаво.
Отделно разбийте белтъците с щипчица сол и внимателно ги объркайте с белтъците.
Сипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене, и леко намазнена.
Отгоре разпределете почистените, подсушени и нарязани при нужда плодове.
Сложете пандишпановия сладкиш с плодове да се пече в предварително загрята фурна на около 160 °C за около 40 минути.
Тавичката се слага на долното ниво на фурна. Внимавайте да не изгорите пандишпановия сладкиш и го печете до хубава кафява коричка.
Готовия сладкиш с плодове се охлажда и се обръща в поднос.
По желание се поръсва с пудра захар.
Коментари