Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Пандишпанов сладкиш с ягоди, череши и масло

Пандишпанов сладкиш с ягоди, череши и масло

Пандишпанов сладкиш с ягоди, череши и масло
Снимка: Янка Димова Димитрова
2 / 3
31/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Една чаша кафе ни каза, че това бил най-вкусният сладкиш, който може да опитате"

Необходими Продукти

  • череши - 300 г или ягоди
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 125 г
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ванилена захар - 1 п.
  • бакпулвер - 1
  • ром - 1 с.л.
  • брашно - за поръсване на плодовете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

300 г е общото количество плодове, вие решавате кое да доминира.

Поръсени с 1 ч.л. брашно /целта е да не потънат на дъното на формата, за печене и да образуват дупки.

Отделете белтъците на яйцата от жълтъците. Разбийте ги с захарта и ванилената захар до сняг с помощта на миксер.

Жълтъците разбийте с маслото, млякото и брашното, добавете белтъчната смес и разбъркайте с шпатула, след което добавете бакпулвера и рома.

В набрашнен ринг или кексова форма изсипете половината от сместа, добавете набрашнения плод и останалата смес от тесто за вашия пандишпанов сладкиш.

Аз пекох плодовия сладкиш на фурна около 40 минути на долен реотан без предварително загряване до суха клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Тестото за този кекс не е пандишпаново.
15.06.2023 18:38
Анонимен
Анонимен
Нещо не е точно...сместа с жълтъците се получи твърде гъста, съответно тестото не се хомогенизира добре ( маслото разтопено ли трябва да е?)..Печенето на долен реотан на колко градуса?? На 180 градуса не се изпече. Прецизирайте си рецептата, моля за да няма други с похабени продукти
30.06.2022 22:25
1