Пандишпанов сладкиш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пандишпанов сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Един непретенциозен, но много вкусен пандишпанов сладкиш, който отлично допълва чашата с кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • прясно мляко - 400 г
  • захар - 2 с.л. може и подсладител
  • какао - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.

Пече се в намазана с олио и посипана с брашно тава. Пече се 40 минути на предварително загрята фурна до 160 °C.

След като изстине, се надупчва с шишче тук-там. Залива се с крем от разбитото мляко, какаото и захар на вкус, който е леко сварен до разтопяване на захарта.

Украсете с шоколадови пръчици или кокосови стърготини нашия пандишпанов сладкиш.

Страхотен пандишпанов кекс, който да поднесете с топка какаов сладолед или крем по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
58
410
39
22
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
колко какао?
06.06.2023 00:27
1
1
Покажи всички подкоментари
Yana Palyusheva
Yana Palyusheva
Не е много ок рецептата...
13.11.2023 15:26
Анонимен
Анонимен
Крем от мляко,какао и захар получава ли се?
20.10.2023 21:57
1
Анонимен
Анонимен
Какво кисело мляко, аз виждам прясно мляко
19.10.2023 14:37
5
Ирена Христова
Ирена Христова
За крема-вместо захар, в киселото мляко може да се сложи разтопен шоколад и малко ядки.
16.01.2017 12:50
3
Христина
Христина
Много добър сладкиш, направих го снощи и го оставих да престои цяла вечер. Току що станах и нямах търпение да го опитам........ Облизах си пръстите.
За крема аз сложих 1 ч.ч.захар, тъй като основата не е много сладка. Това вече е въпрос на вкус :)
02.06.2013 08:46
4
2
Ивана
Ивана
много добре се получи! Благодаря:)
22.04.2013 20:54
1
Bet
Bet
Сладкишът се приготвя бързо,лесно и не изисква скъпи продукти.Само след като го залеете с крема от киселото мляко го оставете няколко часа за да го поеме и така става по-вкусен.
22.02.2012 20:11
1
1
пепи джел
пепи джел
без мазнина ли се прави всичко това .
20.02.2012 12:22
8
3
ТОНИ
ТОНИ
НА КАКВА ТЕМПЕРЕТУРА СЕ ПЕЧЕ И КОЛКО ВРЕМЕ.
17.02.2012 13:31
6
Крис
Крис
Здравейте,може ли ориентировачно да кажете колко какао и коко захар слагате???
Благодаря предварително!
05.02.2012 13:50
14
1