Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Пандишпанов сладкиш с киви

Пандишпанов сладкиш с киви

Пандишпанов сладкиш с киви
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
06/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Лек и ароматен, направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр. пресни
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
  • брашно - 5 с.л.
  • За крема
  • сметана сладкарска - 250 мл
  • За гарниране
  • желатин - 3 пакетчета (по 10 г)
  • киви - 3 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • За сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците.

В сух съд разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер. Прибавете на тънка струя захарта и продължете разбиването до усвояването на захарта.

Добавете жълтъците един по един към белтъците, като продължите с разбиването до получаването на еднородна смес.

Към яйчената смес прибавете и брашното лъжица по лъжица, като разбърквате отдолу н горе и внимавате сместа да не спадне. Сложете и пакетчето ванилия.

Изрежете кръг от домакинска хартия, който ще покрие дъното на тавичката за печене.

Изсипете сместа, загладете и изпечете в загрята фурна до кафеникав загар.

Отстранете готовия блат внимателно от хартията и охладете.

Направете сироп, като прибавите захарта към водата, и кипнете течността на котлона.

Сиропирайте охладения блат.

Разбийте сметаната на гъст крем с помощта на миксер. Шприцовайте по периферията на блата от сметановия крем с помощта на пош.

Разтворете желатина с чаша студена вода. Оставете го да набъбне. Добавете захарта и загрейте сместа в микровълнова фурна до разтопяването на желатина, като внимавате да не кипне.

Обелете кивито и го нарежете на филийки. Сложете парченцата киви в желатина и оставете да се охлади и желира. Щом започне желирането, изсипете сместа върху блата в средата и загладете.

Оставете плодовия сладкиш за около 2 часа, за да си поеме ароматите.

Пандишпановият сладкиш с киви е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: