Начин на приготвяне
Режете тиквичките на две, като всяка половина нарязвате по дължина на пръчици. Слагате ги в дълбока купа, сипвате малко олио, чесън на прах, сол, черен, червен пипер и хубаво ги омесвате.
Когато имам време, ги оставям в хладилника да поемат от подправките. Загрявам си фурната на 200 градуса.
В тавичка слагам хартия за печене, като леко я намазнявам.
В купа си разбивам толкова яйца, колкото на брой тиквички съм нарязала. Обикновено правя 3 и винаги остават (двама сме).
Овалвате тиквичките първо в брашно, после в разбити яйца и накрая в галета или царевично брашно. Нареждате ги в тавичката и печете за около 40 минути, докато придобият златист цвят и лек загар.
Сосът към тях приготвям от 1 ч.л. горчица, 1 с.л. лека майонеза и 4 с.л. кисело мляко. Добавям ситно нарязан чесън, малко сол, черен пипер и хубаво разбърквам. Голям любител съм на дивия лук и ако имам под ръка, слагам малко и от него - придава много приятен вкус.
Това е - бързо, лесно и вкусно!
Източник: Nelly Bogdanova от Кулинарна мрежа