Начин на приготвяне
Бобът се кисне за 1 нощ или 3 -4 часа. Залива се с вода и се вари за 40-50 минути до полуготвност.
Прецежда се и сипваме в подходяща тава за печене.
В дълбок тиган се загрява зехтин, задушва се нарязан лук и чесън.
После прибавяме нарязан на кубчета морков, чушка на ленти и след като се задушат и те, прибавяме домати и доматена паста.
Овкусяват се със сол, риган, малко захар, черен пипер и сипваме 1 ч.ч. вода.
Оставяме да заври и сипваме при боба.
Печем в загрята фурна 180°C, докато изври водата.
Опитвате дали бобът на фурна е сварен и при нужда се долива още малко вода.
Печем още малко боба на фурна по гръцки и готово.
Добър апетит!