Начин на приготвяне
При наличието на размекнали се банани, винаги може, вместо да бъдат изхвърлени, да се използват като основа за тесто на сладкиш.
Разбиват се яйцата и киселото мляко. Добавят се содата и бакпулвер и се рендосва шоколад. Разбърква се и се излива втечненото на водна баня масло и какаото, докато сместа стане хомогенна ефирна и пухкава.
В сместа биха могли да се добавят и някакви малки парченца плодове от сладко или пък сушени плодове, нарязани на дребно, стафиди, рендосани ядки или каквото има човек в хладилника.
Предварително се загрява се фурната до 180 градуса. В тясна и висока метална тавичка за кекс се излива сместа и се поръсва със счуканите ядки от орехите, така че частично да са потопени, но и да се показват над места.
Пече се 40 минути. При мен запълни половината съдче със суровата смес, но като се изпече, си бухна двойно, точно колкото е тавичката.