Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Лесен шоколадов сладкиш с презрели банани и малко брашно

Лесен шоколадов сладкиш с презрели банани и малко брашно

AMATbOP#235475AMATbOP#235475
Новак
8391921
Лесен шоколадов сладкиш с презрели банани и малко брашно
Снимка: AMATbOP#235475
1 / 3
01/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Знаем точно какво да приготвите с презрелите банани и сме сигурни, че много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • банани - 2 големи, презрели
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 супена лъжица
  • какао - 1 супена лъжица
  • кафява захар - 2/3 чаена чаша
  • кисело мляко - 1 чаена чаша
  • ядки - 2 Ореха
  • бакпулвер - 1 цяло пакетче
  • сода бикарбонат - 1 чаена лъжичка
  • черен шоколад - 50 грама
  • масло - 25 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При наличието на размекнали се банани, винаги може, вместо да бъдат изхвърлени, да се използват като основа за тесто на сладкиш.

Разбиват се яйцата и киселото мляко. Добавят се содата и бакпулвер и се рендосва шоколад. Разбърква се и се излива втечненото на водна баня масло и какаото, докато сместа стане хомогенна ефирна и пухкава.

В сместа биха могли да се добавят и някакви малки парченца плодове от сладко или пък сушени плодове, нарязани на дребно, стафиди, рендосани ядки или каквото има човек в хладилника.

Предварително се загрява се фурната до 180 градуса. В тясна и висока метална тавичка за кекс се излива сместа и се поръсва със счуканите ядки от орехите, така че частично да са потопени, но и да се показват над места.

Пече се 40 минути. При мен запълни половината съдче със суровата смес, но като се изпече, си бухна двойно, точно колкото е тавичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: