Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Много ябълков пай с малко брашно

Много ябълков пай с малко брашно

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Много ябълков пай с малко брашно
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Много ябълков пай с малко брашно - дори може да го замените с бадемово, за да е още по-диеточно"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 бр. средно големи
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • ванилова захар - 20 г
  • лимон - 1 бр.
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към яйцата добавете захарта, ваниловата захар и щипка сол.

Разбийте леко и добавете настърганата кора от лимона и разтопеното масло. Разбъркайте.

Постепенно добавете и пресятото с бакпулвера брашно.

Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на 4 и ги залейте с лимоновия сок, след което ги нарежете на много тънки полумесеци.

Смесете тестото с ябълките и разбъркайте старателно.

Във формата за печене сложете пергаментна хартия, намажете с масло и изсипете тестото за ябълковия сладкиш.

Печете ябълковия пай в загрята фурна на 180 ℃ за 55 минути.

Да ви е сладко с моя много ябълков пай с малко брашно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: