Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Риба в панировка

Риба в панировка

Риба в панировка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
01/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • риба - 3 - 4 бр. от по малките
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване, бяло
  • панировка
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • галета - 1 с.л.
  • гарнитура
  • домати
  • краставици
  • лимони - 2 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива, главата се отрязва и през корема се почиства от вътрешностите.

Обилно се изплаква с вода и се подсушава. Първо се овалва в бяло брашно. В чиния се разбива яйцето с вилицата, добавя се царевично брашно, сол и галета.

Разбърква се на гъста каша. С лъжица се намазва с панировката от двете страни.

Загрява се олио в тиган, пържим от всички страни до зачервяване.

Гарнира се с резени домати, краставици и лимон.

Хапваме топла с чаша вино или бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: