Начин на приготвяне
Измита червена леща се залива със студена вода и се вари на котлона за 15 минути. Отцежда се в гевгир и сипваме в каната на чопър или блендер.
Добавят се обелени и нарязани скилидки чесън, малко сол и кимион. Маслините се обезкостяват и добавят, нарязани на парчета. Сипва се 2-3 с.л. зехтин, лимонов сок и лъжица смлени орехи, но може и без тях.
Доматът се обелва и семената се махат, прибавя се в каната на чопъра. На два-три пъти се блендира, за да се получи гъста паста.
Сваля се капака и опитваме на вкус, ако ни хареса пастета, сервираме с резени домат на филийки. Ако мислите, че е много гъст, винаги може да се разредите с много малко вода и отново да се овкуси, но на мен така ми хареса.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни разядки с леща или тази леща плакия.
Коментари