Говежди Бистро стек с пипер в Crock-Pot

AMATbOP#235475AMATbOP#235475Новак655
03/08/2019
"За мераклиите, които държат да опитат най-сочния стек - майсторска рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене240 мин.
Общо250 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • говежди бистро стек - 250 г Black Angus
  • зехтин - 3 с.л. за готвене (pomace)
  • черен пипер - 1 с.л.
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За бавно приготвяне в Crock-Pot няма смисъл да се инвестира в скъпи cut-ове като рибай рол, топ сирлойн, кобе, уайгу и т.н...

Достатъчен е стек от коремната част на животното (т.нар. бистро стек) и пак става божествено вкусно.

Аз използвам Бутчер или Бистро стек блек ангъс специална селекция, оформям парче, колкото да влезе в крок пота, излиза около 13 - 15 лева една пържола (около 60 - 70 лв. кг, но по вкус почти не отстъпва на по-скъпите).

Месото се намазва обилно със зехтина за готвене. Поръсва се щедро с пипер и сол.

Важно е солта да се добави след мазнината.

Няма нужда от марината или някакви сосове, става супер вкусно само по себе си.

Приготвя се 5 часа на бавната степен на загряване. Крок потът винаги достига една и съща крайна температура 100°C, степените просто определят колко бързо ще бъде достигната тя.

За гарнитура на говеждия стек може да се използва картофено пюре и зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар