Начин на приготвяне
За бавно приготвяне в Crock-Pot няма смисъл да се инвестира в скъпи cut-ове като рибай рол, топ сирлойн, кобе, уайгу и т.н...
Достатъчен е стек от коремната част на животното (т.нар. бистро стек) и пак става божествено вкусно.
Аз използвам Бутчер или Бистро стек блек ангъс специална селекция, оформям парче, колкото да влезе в крок пота, излиза около 13 - 15 лева една пържола (около 60 - 70 лв. кг, но по вкус почти не отстъпва на по-скъпите).
Месото се намазва обилно със зехтина за готвене. Поръсва се щедро с пипер и сол.
Важно е солта да се добави след мазнината.
Няма нужда от марината или някакви сосове, става супер вкусно само по себе си.
Приготвя се 5 часа на бавната степен на загряване. Крок потът винаги достига една и съща крайна температура 100°C, степените просто определят колко бързо ще бъде достигната тя.
За гарнитура на говеждия стек може да се използва картофено пюре и зелена салата.