Пилешка кавърма на фурна

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11658286
01/08/2019
"Този път опитайте да приготвите пилешката кавърма във фурната - ще разберет, че така е хем по-лесно, хем по-вкусна става "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 137
  • Преглеждания за месеца1087
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме и режем зеленчуците, пипера и лука, аз използвах три вида лук, но може само и един вид. След като ги нарежем, отделяме настрани и режем пилешкото филе на кубчета.

Слагаме сача на котлона да се загрее, след това слагаме мазнина и добавяме нарязаното пилешко месо и запържваме, след като се запържи малко месото, добавяме лука, пипера и царевица, запържваме и тях за малко.

В една малка купа разтваряме доматен концентрат, брашното и една чаша вода, и заливаме месото със сместа, подправяме със сол и подправки. Слагаме в загрята фурна на 180 градуса за половин час.

След като изкараме сача, поръсваме с магданоз и сервираме. Имайте предвид, че сачът е много горещ и се готви още, след като го изкарате от фурната.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар