Начин на приготвяне
Кулинарното ми пътешествие продължава с тази уникално вкусна паста от Италия - Паста alla Norma - вълшебство с патладжани.
Пиша моя вариант!
Загрява се малко олио и се запържва ситно нарязания лук и чесънчетата. Прибавя се сол, черен пипер, доматения сос и единия патладжан, който предварително сме нарязали на кубчета и запържили. Към продуктите се добавя и маслото. Готви се до готовност на тих огън.
Пастата се вари до готовност в подсолена вода и се прецежда. След това се слага в доматения сос.
Вторият патладжан се нарязва на кръгчета и се панира, като се овалва последователно в брашно, разбити яйца с пармезан, и суха панировка. Пържи се до готовност в обилно количество олио и се изважда върху хартия, за да се отцеди.
Пастата се поднася, гарнирана с паниран патладжан и рикота по вкус. Поръсва се с пресен босилек.