Мусака със заливка от моцарела

02/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофи и нарязваме на малки кубчета. Нарязва се и тиквичка на кубчета. Добавя се и ситно нарязан лук. В тенджерка се загрява олио, запържват се лук, картофи и тиквичка за 2 минути.

Прибавя се каймата и с дървена лопатка се раздробява на късчета. Когато смени цвета си, добавяме домат, нарязан на ситно, и лъжичка червен пипер, разбърква се и наливаме малко вода под продуктите.

Овкусява се със сол, черен пипер и риган и след като заври, се прехвърля в тавичка. Печем в загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути, докато омекнат картофите и водата се изпари.

Изважда се и заливаме с разбити яйца, кисело мляко и настъргана моцарела. Връща се във фурната мусаката, да се запече до златиста коричка. Нарязва се на квадрати и сервираме с купа студен таратор!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар