Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с апетитна заливка

Мусака с апетитна заливка

Ani VoinovaAni Voinova
Новак
3721060
Мусака с апетитна заливка
Снимка: Ani Voinova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Така се започва - Виж ми заливката, хапни една порция, искаш ли допълнително и докато се обърнете, цялата тава изчезнала"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • брашно - 5 с.л.
  • олио - 1 чашка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме мазнина в дълбок тиган. В загрятата мазнина задушаваме лука докато омекне. Добавяме доматите и каймата, черен пипер и чубрица.

След като водата от доматите изври добавяме червения пипер. Измиваме, почистваме и нарязваме на дребни кубчета картофите и ги прибавяме към месото.

Слагаме всичко, което сме задушили, в тавичка и добавяме 1 ч.ч. гореща вода и олио.

Слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пече се докато изври водата и се запече до златисто.

Накрая правим заливката за мусаката. Разбъркваме киселото мляко с яйцата, след което прибавяме брашното до получаването на гладка смес.

Заливаме мусаката и след изпичане ръсим с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: