Начин на приготвяне
Загряваме мазнина в дълбок тиган. В загрятата мазнина задушаваме лука докато омекне. Добавяме доматите и каймата, черен пипер и чубрица.
След като водата от доматите изври добавяме червения пипер. Измиваме, почистваме и нарязваме на дребни кубчета картофите и ги прибавяме към месото.
Слагаме всичко, което сме задушили, в тавичка и добавяме 1 ч.ч. гореща вода и олио.
Слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пече се докато изври водата и се запече до златисто.
Накрая правим заливката за мусаката. Разбъркваме киселото мляко с яйцата, след което прибавяме брашното до получаването на гладка смес.
Заливаме мусаката и след изпичане ръсим с кашкавал.