Начин на приготвяне
В дълбока тава нарязваме на кубчета картофите, моркова и червения пипер. Добавяме половината от доматения сок, сол на вкус, чубрицата, черния пипер и бульончето. Объркваме добре, за да се смесят всички съставки.
В друг съд сгорещяваме олиото и запържваме лука до златисто. Добавяме остатъка от доматения сок и запъпжваме за кратко. След това добавяме и каймата и пържим всичко заедно за около 5 минути.
В тавата добавяме вече и каймата и доливаме около 300 мл вода. В предварително загрята фурна поставяме тавата за около 10 минути дасе запече леко отгоре.
Разбиваме яйцата и киселото мляко. Изсипваме полива отгоре и печем на 200 градуса първоначално за около 1 час, постепенно намаляваме на 150 градуса и печем още 40 минути.
Коментари