Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с богата заливка

Мусака с богата заливка

Мусака с богата заливка
Снимка: Филип Димитров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6
"При мусаката, най-важна е заливката - тя трябва да е сочна и богата!"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • кайма - 700 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 1 шише
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тава нарязваме на кубчета картофите, моркова и червения пипер. Добавяме половината от доматения сок, сол на вкус, чубрицата, черния пипер и бульончето. Объркваме добре, за да се смесят всички съставки.

В друг съд сгорещяваме олиото и запържваме лука до златисто. Добавяме остатъка от доматения сок и запъпжваме за кратко. След това добавяме и каймата и пържим всичко заедно за около 5 минути.

В тавата добавяме вече и каймата и доливаме около 300 мл вода. В предварително загрята фурна поставяме тавата за около 10 минути дасе запече леко отгоре.

Разбиваме яйцата и киселото мляко. Изсипваме полива отгоре и печем на 200 градуса първоначално за около 1 час, постепенно намаляваме на 150 градуса и печем още 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
давам ти по малко точки защото никога не слагам готов булон в храната .по добре си направи сам .
01.06.2017 17:39
1