Перфектните кюфтета на тиган

03/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо667
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се каймата в купа, добавяме сол на вкус, черен пипер, кимион и ронена чубрица. Омесва се с ръце, прибавяме и бирата.

Разбърква се добре, докато бирата се поеме от месото. Покрива се с прозрачно фолио и оставяме на хладно да поеме аромата на подправките за 2-3 часа.

С мокри ръце се оформят кръгче топчета, леко сплескани отгоре.

Загрява се грил тиган, намазан с парче сланина или олио.

Печем кюфтенцата на тиган от двете страни, без да бодем с вилица, да не изтича сокът им.

Обръщаме с дървена щипка и нареждаме готовите перфектните кюфтета в чиния.

Сервираме с зеленчуци според сезона или само с пресни домати.

Вкусотия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар