Пуешко с кафяв ориз и маслини

Panda LifePanda LifeНовак33
03/08/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пуешки бут - 300 г /филе
  • кафяв ориз - 250 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • шарлан - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 5 - 6 зрънца
  • орехи - 4 - 5 бр.
  • маслини - 9 - 10 бр. Каламон
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • подправки - 1/2 ч.л. (микс от джоджен, чубрица, дивисил, магданоз, копър, риган)
  • магданоз - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и сваряваме пуешкия бут за около 30 мин заедно с листенце дафинов лист и 1-2 зрънца бахар.

Нарязваме лука и моркова, поръсваме ги с червен пипер и ги задушаваме с 1 с.л. шарлан и 2-3 с.л. вода.

Почистваме и изплакваме ориза и го прибавяме към лука. Доливаме 1 и 1/2 - 2 ч.ч. вода и варим, докато оризът стане леко прозрачен.

Междувременно накъсваме пуешкото на парченца, надробяваме орехите и нарязваме маслините.

Сваляме ориза от огъня и разбъркваме всичко в тава. Прибавяме подправките, останалия дафинов лист и бахара, поливаме с 1 с.л. шарлан и осоляваме на вкус.

Заливаме пуешкото с ориз с 1 и 1/2 ч.ч. вода и печем в предварително загрята на 190-200 градуса фурна за около 40 мин или докато оризът поеме водата.

Малко преди да извадим пуешкото с кафяв ориз и маслини от фурната, поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар