Начин на приготвяне
Почистваме и сваряваме пуешкия бут за около 30 мин заедно с листенце дафинов лист и 1-2 зрънца бахар.
Нарязваме лука и моркова, поръсваме ги с червен пипер и ги задушаваме с 1 с.л. шарлан и 2-3 с.л. вода.
Почистваме и изплакваме ориза и го прибавяме към лука. Доливаме 1 и 1/2 - 2 ч.ч. вода и варим, докато оризът стане леко прозрачен.
Междувременно накъсваме пуешкото на парченца, надробяваме орехите и нарязваме маслините.
Сваляме ориза от огъня и разбъркваме всичко в тава. Прибавяме подправките, останалия дафинов лист и бахара, поливаме с 1 с.л. шарлан и осоляваме на вкус.
Заливаме пуешкото с ориз с 1 и 1/2 ч.ч. вода и печем в предварително загрята на 190-200 градуса фурна за около 40 мин или докато оризът поеме водата.
Малко преди да извадим пуешкото с кафяв ориз и маслини от фурната, поръсваме със ситно нарязания магданоз.