Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Безглутенови питки с чиа

Безглутенови питки с чиа

Panda LifePanda Life
Чирак
7030895205
Безглутенови питки с чиа
Снимка: Panda Life
1 / 2
03/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
9
"Безглутенови питки с чиа си хапваме у дома и си взимаме за из път, че не се знае кога ще ни се прииска нещо здравословно"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 300 г
  • брашно от тапиока - 100 г
  • чиа - 2 - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 к.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • подправки - 1/2 ч.л. (микс от джоджен, чубрица, дивисил, магданоз, копър, риган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме содата и солта в малко топла водичка с лимоновия сок и оставяме настрана.

Добре размесваме брашната.

Разбиваме яйцето и го изливаме върху брашнената смес.

Прибавяме водичката и досипваме брашно от елда, докато се получи лепкаво тесто.

Със супена лъжица оформяме отделните малки питки и ги нареждаме върху хартия за печене.

Печем безглутеновите питки поне 1 час в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: