Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Сочна мусака с патладжани

Сочна мусака с патладжани

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Сочна мусака с патладжани2 / 2
09/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5-6
"Мусака с патладжани, която ще приготвите повече от веднъж!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • патладжани - 2 - 3 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • ЗАЛИВКА
  • вода - 300 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патлажданите се обелват, нарязват се на колелца и се слагат в съд, за да се отцедят от горчилката за 30 минути. След това се измиват със студена вода и се подреждат в намазана с олио тавичка, заливат се със зехтина и се запичат за 20-тина минути в загрята на 200 градуса фурна.

Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се задушават в малко зехтин, след което към тях се прибавят рендосаните домати. Доматеният сос се сгъстява и като се сгъсти, се добавя каймата. Подправя се със щипка захар и риган.

За приготвянето на заливката брашното се запържва до златисто в малко масло, след което се добавят водата и разбитите яйца. Сосът ври няколко минути и се отстранява от огъня.

В тавичка се редят ред патладжани, ред домати до изчерпване на продуктите. Мусаката се пече на 200 градуса. След около 30 минути печене се залива с приготвената заливка и се допича до златисто. По желание накрая се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Руди
Руди
и кое не е правилно на рецептата
21.10.2013 13:00
1
софи
софи
и тази рецепта не е правилна
21.07.2013 10:26