Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с гъби и чушки

Омлет с гъби и чушки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Омлет с гъби и чушки
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Един омлет винаги е добро решение за закуска или за обяд, а защо не и за вечеря... хм"

Необходими Продукти

  • За 1 порция
  • яйца - 3 бр., размер М
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 6 бр., бланширани
  • печени пиперки - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • газирана вода - 1 с.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купичка разбиваме яйцата до хомогенност и прибавяме към тях настъргания на ситно кашкавал и нарязания магданоз. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Бланшираните гъби изцеждаме от водата и ги нарязваме на средно тънки резени.

Пиперката също отцеждаме и режем на тънки ивици.

В нагорещен тефлонов тиган поставяме маслото и разпределяме по дъното му резенчетата гъби и ивиците печена пиперка.

Поръсваме ги с щипка сол и оставяме за кратко на топлината.

Върху тях внимателно изсипваме яйчената смес, така че да не разместваме гъбите и по дъното на тигана.

Запичаме омлета на много слаб котлон /при мен термичната обработка е на газ/.

Поставяме го в предварително затоплена чиния.

Гарнираме омлет с гъби и чушки със свежа салата от чери домат, сирене, печена пиперка и лук.

Можете да прибавите и колбас по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: