Начин на приготвяне
В подходяща купичка разбиваме яйцата до хомогенност и прибавяме към тях настъргания на ситно кашкавал и нарязания магданоз. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Бланшираните гъби изцеждаме от водата и ги нарязваме на средно тънки резени.
Пиперката също отцеждаме и режем на тънки ивици.
В нагорещен тефлонов тиган поставяме маслото и разпределяме по дъното му резенчетата гъби и ивиците печена пиперка.
Поръсваме ги с щипка сол и оставяме за кратко на топлината.
Върху тях внимателно изсипваме яйчената смес, така че да не разместваме гъбите и по дъното на тигана.
Запичаме омлета на много слаб котлон /при мен термичната обработка е на газ/.
Поставяме го в предварително затоплена чиния.
Гарнираме омлет с гъби и чушки със свежа салата от чери домат, сирене, печена пиперка и лук.
Можете да прибавите и колбас по желание.