Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с гъби и пилешко

Омлет с гъби и пилешко

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Омлет с гъби и пилешко
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Как най-добре да задоволите мъжките капризи за вкусна закуска"

Необходими Продукти

  • гъба - 30 г по избор
  • пресен лук - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно от елда - 1 с.л.
  • пилешки гърди - 2 бр.(нарязани на листа)
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще започнем закуската си с измиване и нарязване на младия лук, поставянето му върху тиган, в който вече има масло, за да омекне лукът.

През това време почистете гъбите и ги нарежете на листа. Комбинирайте стрида гъбите с лука и запържете за 10 минути.

Докато се приготвя гъбите, ние разбиваме яйцата, добавяме брашното, киселото мляко, солта и черния пипер.

Извадете гъбите от незалепващия тиган и изсипете яйчената смес, покрийте тигана и изчакайте, докато се хване лека коричка.

Когато вкусният омлет е готов, изсипете върху него равномерно накълцаните пилешки гърди и гъбите.

След минута обърнете омлета, за да се пече от другата страна и печете 1 минута.

Нашият омлет с гъби и пилешки гърди е готов за сервиране и консумация.

Насладете се !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: