Пълнени гъби с орехи, лук и топено сирене

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
04/08/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • печурки - 20 бр. с по - едра шапка
  • орехи - 80 г
  • чедър - 5 бр., слайс
  • лук - 1/2 малка глава, червен кромид
  • масло - 50 г
  • растително масло - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби бланширам в леко подсолена вода, в която прибавям 1 с.л. оцет. След като се охладят, ги отцеждаме от водата.

Отстраняваме пънчетата им и ги нарязваме на ситни кубчета.

Ореховите ядки нарязваме с нож на едро.

В тиган с нагорещено дъно поставяме маслото и 2-3 капки от растителната мазнина.

В тях запържваме за около 4-5 минути нарязания на ситно червен лук. Прибавяме кубчетата гъбени пънчета и ореховите ядки.

Плънката овкусяваме с черен пипер и малко сол на вкус, като не забравяме, че гъбите са бланширани в подсолена вода.

Нарязания на ситно магданоз смесваме с кубчетата чедър. Прибавяме ги към плънката, след като тя се охлади.

Напълваме гъбите с пълнежа и ги поставяме в намаслена тавичка във фурната.

Запичаме пълнените гъби ги до готовност около 10-12 минути.

Освен като топло предястие пълнените гъби с орехи, лук и топено сирене са идеалната гарнитура към печени меса, шницели или пържени кюфтета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар