Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко печено под фолио със зелени подправки

Агнешко печено под фолио със зелени подправки

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Агнешко печено под фолио със зелени подправки
Снимка: Геновева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
310 мин.
Порции
6
"Колкото повечко сосче, толкова по-вкусно ще бъде вашето агнешко"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - около 2 кг
  • зелен лук - 2 стръка
  • зелен чесън - 2 стръка
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • девесил
  • джоджен
  • брашно
  • олио
  • фолио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката плешка се измива добре и се посолява, така стои поне 1 час. След това в купичка слагаме 2-3 с.л. червен пипер, черен пипер и олио, разбъркваме добре и с тази смес намазваме плешката добре и я поставяме в подходяща тава.

Нарязваме зелените подправки не на много дребно, като оставим едно цяло клонче девесил. Нарязаните лук, чесън, джоджан и десвесил поръсваме върху агнешкото и отстрани.

Добавям вода, колкото да напълним половината тава, и добавяме още малко мазнина във водата и отгоре върху агнешката плешка. Накрая слагаме едно цяло клонче девисил върху месото и покриваме с фолио.

Печем агнешкото на 150 градуса за около 4 часа, може да иска и повече преценете. След като место е готово, махаме фолиото да се запече.

Тъй като сосът на това агнешко печено под фолио е воднист, ще Ви препоръчам да го отделите с черпак в една тенджерка и да го сгъстите с брашно.

Когато сервирате, слагайте от печеното агнешко и поливайте със соса.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Радвам се, че ви е допаднала рецептата. Това е една от любимите на моето семейство!
07.05.2021 21:51
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Сготвих по вашата рецепта, месцето се получи много крехко, сочно и ароматно.
03.05.2021 18:29
1