Начин на приготвяне
Агнешката плешка се измива добре и се посолява, така стои поне 1 час. След това в купичка слагаме 2-3 с.л. червен пипер, черен пипер и олио, разбъркваме добре и с тази смес намазваме плешката добре и я поставяме в подходяща тава.
Нарязваме зелените подправки не на много дребно, като оставим едно цяло клонче девесил. Нарязаните лук, чесън, джоджан и десвесил поръсваме върху агнешкото и отстрани.
Добавям вода, колкото да напълним половината тава, и добавяме още малко мазнина във водата и отгоре върху агнешката плешка. Накрая слагаме едно цяло клонче девисил върху месото и покриваме с фолио.
Печем агнешкото на 150 градуса за около 4 часа, може да иска и повече преценете. След като место е готово, махаме фолиото да се запече.
Тъй като сосът на това агнешко печено под фолио е воднист, ще Ви препоръчам да го отделите с черпак в една тенджерка и да го сгъстите с брашно.
Когато сервирате, слагайте от печеното агнешко и поливайте със соса.
Да Ви е сладко!
Коментари