Начин на приготвяне
Чушките се почистват и режат по диагонал на 2 или 4 парчета. Морковите се обелват или изстъргват и се режат на пръчици, дълги горе-долу колкото чушките.
Чесънът се измива и скилидките се оставят цели, небелени. Смачкват се с широката страна на нож или с длан.
Всичко се обърква със зехтин, сол и розмарин и се пече на 1 пласт в загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути или до загар.
Готовите печени зеленчуци се оставят да изстинат, но може и не напълно.
Слагат се в купа и се поливат с дресинг от мед, балсамов оцет, сол и още зехтин.
Ако кожичката на чушката е твърде дебела, е добре да се обели.
Печените чушки с моркови и чесън се поднасят самостоятелно като здравословно предястие или за гарнитура на риби и меса.
Добър апетит!