Въздушни палачинки

04/08/2019
"Толкова леки, толкова нежни, че няма да усетите как ще излапате дузина направо "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 691
  • Преглеждания за месеца279
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 420 г гъсто, пълномаслено
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. големи
  • брашно - 190 г. или до постигане на нужната гъстота
  • бакпулвер - 1 ч.л. с връхче
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • масло - или олио за печене и намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със щипките сол и захар. Ако искате да преобладава соленият вкус, сложете още малко сол, за преобладаващ по-сладък - повече захар, и за неутрални - оставете, както си е по рецепта.

Разбъркайте киселото мляко с водата и сипете при яйцата.

Пресявайте към сместа брашното на части заедно с бакпулвера и разбивайте с телена бъркалка, за да не остават бучки.

Трябва да получите смес малко по-гъста от тази за обикновени палачинки, подобна на кексово тесто.

Изпечете пухкавите въздушни палачинки в намазнен тиган с незалепващо дъно, загрят на умерен огън.

След изваждане на всяка палачинка по желание я намазвайте с масло и отново намазнявайте тигана за следващата.

Стават много мекички и ефирни, наслада за сетивата.

Може да си похапвате тези палачинки със солен или сладък пълнеж.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар