Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гуакамоле»Гуакамоле с печени чушки

Гуакамоле с печени чушки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Гуакамоле с печени чушки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Това Гуакамоле с печени чушки е истинска екзотика в чиния, която сме нетърпеливи да вкусим"

Необходими Продукти

  • авокадо - 200 г (грамаж на обелено и без костилка)
  • домати - 1 бр. малък, 70 - 80 г
  • лук - 20 г
  • кориандър - 2 стръка
  • лайм - 2 с.л. сок
  • табаско - 2 - 3 капки
  • зехтин - 20 г
  • червени чушки - 6 бр., печени, белени
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в блендер авокадото - добре узряло, домата и лука на парченца.

Откъснете листата на свежия кориандър и малка част от дръжките на двата стръка. И тях сложете в блендера, като заделите мъничко листа и ги накълцате за поръсване накрая.

Добавете солта, сокаот лайм, Табаското и зехтина и смелете за кратко на средни обороти. Не трябва да става всичко на каша.

Печените и белени чушки почистете от семките и дръжките. Използвайте удобен за пълнене сорт, по-тумбести, а не тънки и дълги.

Напълнете всяко чушле с Гуакамоле и подредете в общо плато или по две на индивидуални порции.

Поръсете Гуакамоле с печени чушки с накълцания кориандър и поднесете.

Свежо, красиво и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: