Пълнени печени патладжани

05/08/2019
"Ако са вкусни топли и са божествено вкусни студени - това няма начин да не са пълнени печени патладжани"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 367
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните на ленти. Срежете ги през средата по дължина.

Сложете патладжаните в подсолена вода за около 30 минути.

Измийте патладжаните и ги подсушете.

Загрейте малко зехтин в дълбок тиган и поставете патладжаните.

Запържете ги от всички страни, докато си променят цвета.

Почистете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте зехтина и задушете лука до омекване.

Прибавете чушките, почистени от семенната част и нарязани на ситно.

След като чушките се задушат, добавете обелените и нарязани домати.

Добавете доматеното пюре.

Гответе, докато зеленчуците омекнат.

Овкусете със сол, чубрица и червен пипер. Готовата плънка отстранете от котлона.

С готовата плънка напълнете патладжаните.

Подредете пълнените патладжани ги в тава за печене. Добавете 1/2 ч.ч. топла вода.

Изпечете в загрята фурна, докато водата изври и патладжаните се запекат.

Пълнените печени патладжани поръсете със свеж магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар