Начин на приготвяне
Обелете патладжаните на ленти. Срежете ги през средата по дължина.
Сложете патладжаните в подсолена вода за около 30 минути.
Измийте патладжаните и ги подсушете.
Загрейте малко зехтин в дълбок тиган и поставете патладжаните.
Запържете ги от всички страни, докато си променят цвета.
Почистете лука и го нарежете на ситно.
Загрейте зехтина и задушете лука до омекване.
Прибавете чушките, почистени от семенната част и нарязани на ситно.
След като чушките се задушат, добавете обелените и нарязани домати.
Добавете доматеното пюре.
Гответе, докато зеленчуците омекнат.
Овкусете със сол, чубрица и червен пипер. Готовата плънка отстранете от котлона.
С готовата плънка напълнете патладжаните.
Подредете пълнените патладжани ги в тава за печене. Добавете 1/2 ч.ч. топла вода.
Изпечете в загрята фурна, докато водата изври и патладжаните се запекат.
Пълнените печени патладжани поръсете със свеж магданоз.