Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз с кокошка и гъби

Ориз с кокошка и гъби

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
66532175
Ориз с кокошка и гъби
Снимка: Diddy Portarska
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кокошки - 1 бр.
  • ориз - 250 г
  • гъби - 1/2 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се сварява с 3 с.л. сол. Вари се, докато месото започне да се отделя от кокалите.

През това време запържваме морковите и лука. Когато омекнат, добавяме нарязани гъби.

Изчакваме и те да се запържат. Следва оризът, като към него добавяме от бульона от кокошката (слага се 1 към 3, но постепенно).

Когато оризът е полуготов, се добавя и нарязаното месо.

След това, ако водата се е изпарила, добавяме още от бульона, колкото да покрие ястието.

Мятаме ориза с кокошка и гъби във фурната за около 20 минути на 180 градуса.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: